Cookie monsta'

cookie monsta
Hari ni punya la lapar.. sampai je opis aku takde idea nak breakfast ape. Sudahnye biskut² from hamper raya (tak habis² lagi dari haritu) jadik mangsa aku. Tanpa rasa belas kasihan, biskut² tadi telah aku lahap sebersih² nye.

Tapi yang jadik hal nye tu.. hamper² raya ni actually hamper² hampeh. Why? sebabnye harapkan packaging je besar.. tapi isi kandungan nye agak la ciput! ade la dalam 1/4 daripada saiz kotak tu adalah bende makan nye tu (which in this case.. biskut tu)

Anyway.. aku nak komen lebih pun watpe. Cuma business hamper ni bebetul buat $$$.
Cost rendah.. Jual mahal..

Apepun, syukur aku pagi ni dapat makan.. biskut pun biskut laa.. jadi cookie monsta! hahaha

Cookie monsta'

cookie monsta
Hari ni punya la lapar.. sampai je opis aku takde idea nak breakfast ape. Sudahnye biskut² from hamper raya (tak habis² lagi dari haritu) jadik mangsa aku. Tanpa rasa belas kasihan, biskut² tadi telah aku lahap sebersih² nye.

Tapi yang jadik hal nye tu.. hamper² raya ni actually hamper² hampeh. Why? sebabnye harapkan packaging je besar.. tapi isi kandungan nye agak la ciput! ade la dalam 1/4 daripada saiz kotak tu adalah bende makan nye tu (which in this case.. biskut tu)

Anyway.. aku nak komen lebih pun watpe. Cuma business hamper ni bebetul buat $$$.
Cost rendah.. Jual mahal..

Apepun, syukur aku pagi ni dapat makan.. biskut pun biskut laa.. jadi cookie monsta! hahaha

Papadom

Pengarah: Afdlin Shauki
Syarikat Penerbit : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
Klasifikasi : U (untuk tontonan umum)
Tarikh Tayangan : 8 Oktober 2009
Durasi : 115 min
Sinopsis :
Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara.Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk.
Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya.
Aku baru je terima sms from wifey tadi. Dia teringin sangat nak tengok cerita baru hasil nukilan Afdlin Shauki — Papadom. Seems like a great movie to watch. Agak lame jugak aku tak melayan wayang dengan wifey ni… yelaa, since she is pregnant risau plak pegi tempat² gitu dengan sound effect dentam dentum nye (well, if the movie is action movie la kan). But aku tak rasa Papadom movie with lots of that stuff.. yang pasti sure banyak gelak terbahak².
Will write my comments on the movie soon insyaAllah 🙂

earthquake, typhoon, what's next?

Death toll in Sumatra quake was reported might have reach 3,000! Landslides destroyed villages — hundreds buried. Thousands still trapped under rubble. Decease due to decompose remains spread. Then come thyphoon destroyed Manila.. what’s next? May Allah help their poor souls.

Let give them our support. Below are one of the campaign set up by NSTP & MediaPrima to aid victims of earthquake in Padang, Indonesia, Typhoon Ketsana in Vietnam and the Philippines as well as the tsunami in Samoa.

Members of the public can donate by making payments to account number (Maybank 5-14105-32075-7)

Click here for more info on Tabung Bencana NSTP-Media Prima

earthquake, typhoon, what's next?

Death toll in Sumatra quake was reported might have reach 3,000! Landslides destroyed villages — hundreds buried. Thousands still trapped under rubble. Decease due to decompose remains spread. Then come thyphoon destroyed Manila.. what’s next? May Allah help their poor souls.

Let give them our support. Below are one of the campaign set up by NSTP & MediaPrima to aid victims of earthquake in Padang, Indonesia, Typhoon Ketsana in Vietnam and the Philippines as well as the tsunami in Samoa.

Members of the public can donate by making payments to account number (Maybank 5-14105-32075-7)

Click here for more info on Tabung Bencana NSTP-Media Prima