Perginya Tak Kembali

“Aku adalah pengejar syurga akhirat, bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat; aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu. Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas. Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku…”
Allahyarham Ustaz Asri Ibrahim
(03.08.1969-13.08.2009)

Pagi tadi sebelum sahur, aku pasang Astro Oasis. Terdengar zikir² yang dilaungkan oleh Allahyarham Ustaz Asri. Syahdu setiap kali aku didengarkan zikir² laungan ustaz.

Sedar tak sedar dah setahun beliau meninggalkan kita semua. Tapi jasa beliau berterusan melalui rakaman² zikir munajat. Mudah²an pahala daripada amalan beliau berterusan hingga ke hari kiamat insyaAllah.

Sempena ulang tahun pemergian beliau, aku sedekahkan surah Al Fatihah. Semoga beliau ditempatkan dikalangan orang yang soleh & diredhai Allah. Amin

Ustaz Asri Rabbani - from google

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s